Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mexikó hat feltételezett ETA-tag kiadatásáról döntött

MTI
2004.07.31. 10:58
Engedélyezte a mexikói kormány a Baszk Haza és Szabadság (ETA) szakadár fegyveres szervezet hat, mexikói őrizetben lévő tagjának kiadatását Spanyolországnak. A mexikói külügyminisztériumnak a döntést ismertető pénteki közleménye szerint a hat személyt terrorista szervezetben való részvétellel, terrorista célokat szolgáló pénzgyűjtéssel, illetve pénzmosással vádolják.

A csoport tagjai még tavaly júliusban vette őrizetbe a mexikói rendőrség a spanyol hatóságoktól kapott információk alapján. A hat személy tagadja, hogy az ETA tagja lenne. Az ETA-t az Európai Unió és az Egyesült Államok egyaránt terrorista csoportként tartja számon. Az 1960-as évek vége óta a szervezet tagjai robbantásokkal, merényletekkel harcolnak politikai céljaikért, akcióiknak eddig közel 850 ember esett áldozatul.