Olivér
4 °C
8 °C

Al-Kaida csoport vállalta a pakisztáni merényletet

MTI
2004.07.31. 19:15
Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet nevében vállalta a felelősséget szombaton az interneten egy szélsőséges muzulmán csoport a kijelölt pakisztáni miniszterelnök elleni merényletkísérletért. Közleményük szerint Saukat Aziz kijelölt pakisztáni miniszterelnök, jelenlegi pénzügyminiszter George Bush amerikai elnök "cimborája és készséges kiszolgálója", ezért törtek az életére.

A merénylet ugyanakkor figyelmeztetés volt Pervez Musarraf elnöknek is, hogy ne folytassa a Pakisztánban elfogott muzulmán szélsőségesek kiadását az Egyesült Államoknak. Ha nem tanul a leckéből, fájdalmas csapások sorozatával kell számolnia - fenyeget a közlemény. Az al-Kaida Iszlambúli Brigádjai nevű csoport üzenetének hitelességét nem tudták megállapítani.

A csoport megnevezése Háled Iszlambúlira, az Anvar Szadat egyiptomi elnököt meggyilkoló katonai összeesküvők vezetőjére utal. A szervezet 1981-ben egy katonai díszszemlén végezett az egyiptomi államfővel.

Az Iszlámábád közelében végrehajtott robbantásos merényletben hat ember meghalt, negyvenöten megsebesültek, de a kijelölt miniszterelnöknek nem esett baja. A kijelölt miniszterelnök elleni támadás alig néhány órával azután történt, hogy Iszlámábádban bejelentették egy vezető al-Kaida-terrorista elfogását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?