Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Saját magával pereskedik a kolozsvári polgármester

MTI
2004.08.03. 10:54
Saját magával áll perben Emil Boc kolozsvári polgármester, aki egy olyan bírósági határozat ellen nyújtott be fellebbezést, amelyben korábban ő maga és az általa képviselt Demokrata Párt (PD) volt a nyertes - olvasható a keddi romániai magyar sajtóban.

Boc 2004 elején, a Demokrata Párt Kolozs megyei szervezetének elnökeként indított pert a kolozsvári polgármesteri hivatal ellen, mivel az akkori polgármester, a szélsőségesen nacionalista Gheorghe Funar idején a városháza nagyobb bért szabott ki a pártszékházra, mint amennyit jogosan lehetett volna. A polgármesteri hivatal ugyanis kereskedelmi célú helyiségként szabta meg a bérleti díjat, a pártszékházakra viszont alacsonyabb bér vonatkozik, ezért Boc 112 millió lejt követelt vissza a városházától.

A demokrata párti ügyvéd-politikus első fokon meg is nyerte a pert. "Mint polgármesternek azonban a városháza érdekeit is néznem kell, ezért fellebbezni fogok" - jelentette ki a városgazda, aki hétfőn be is váltotta ígéretét. A fellebbezési kérelmet a kolozsvári táblabíróságon tárgyalják. Boc a tárgyalásokon kettős minőségében fog megjelenni: felperesként mint a Demokrata Párt Kolozs megyei elnöke, alperesként pedig mint polgármester.

A kolozsvári Szabadság keddi számában azt írta: Emil Boc nem tart attól, hogy e mostani fellebbezése miatt meggyűlik a baja a Demokrata Párt vezetőségével. "Nem volt választásom, polgármesteri kötelességem az intézmény és a kolozsváriak érdekeit képviselnem" - jelentette ki a lapnak a polgármester.