Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Szófiában megszigorítják a biztonsági intézkedéseket

MTI
2004.08.03. 16:36
A szófiai főpolgármester biztonsági ügyekben illetékes helyettesének nevezett ki egy rendőrtábornokot a Bulgáriának szóló ismételt terrorfenyegetések miatt - jelentette be kedden a főpolgármesteri hivatal. Emil Tanev tábornok egy újonnan létrehozott osztályt fog irányítani, amelynek fő feladata a közintézmények, tömegrendezvények és állami vállalatok őrzése lesz, hogy megelőzzék a terrorista támadásokat.

Sztefan Szofijanszki főpolgármester elmondta: a kórházakat és a közellátásban részt vevő vállalatokat fel fogják készíteni arra, hogyan járjanak el válsághelyzetekben az állami hatóságokkal együttműködve. "Alakulni fog egy központ a terrormerényletek esetén szükséges gyors cselekvés összehangolására" - tette hozzá.

Bulgáriában és a válságövezetekbe katonákat küldött más európai országokban fokozott készültség van érvényben, miután július 15-én lejárt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatot irányító Oszama bin Laden három hónapos tűzszüneti ajánlata, amelyet az európai államoknak tett, hogy kivonják egységeiket Irakból, Afganisztánból és más muzulmán országokból. Bulgária szilárd támogatója az Egyesült Államok vezette nemzetközi terrorellenes szövetségnek, Irakba 480 fős gyalogos zászlóaljat küldött a balkáni ország.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft