Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Terrorveszély miatt szigorú óvintézkedések Róma legnagyobb repülőterén

MTI
2004.08.05. 15:33
Szigorították a biztonsági intézkedéseket Róma fő repülőterén, mivel egy terrorcsoport, amely az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődik, fenyegetések sorozatát intézte Olaszországhoz az utóbbi napokban. Az olasz média csütörtöki jelentései szerint a fiumicinói Leonardo da Vinci repülőtéren most a szokottnál alaposabb az ellenőrzés az utas- és csomagfelvételnél, gondosabb a csomagok átvilágítása, és több kutyás járőr teljesít szolgálatot. Civil ruhás rendőrök vegyülnek el az utasok és a búcsúzkodó, illetve fogadó hozzátartozók, ismerősök között.

Mindenekelőtt a reptér nemzetközi termináljaira összpontosulnak a szigorító intézkedések, különös figyelem irányul az Egyesült Államokba és Izraelbe induló járatokra. Az ezekre bejelentkező utasokat egytől egyig megmotozzák. A repülőtér, illetve a belügyminisztérium illetékesei nem kívánták kommentálni a média jelentéseit.

Az Abu Hafsz al-Maszri Brigádok nevű terrorcsoport fenyegetések sorozatát intézte Olaszország címére, a legutóbbi kedden jelent meg egy internetes honlapon. A csoport az al-Kaida egyik volt vezetőjének nevét viseli. Abu Hafsz al-Maszri amerikai légi csapás következtében vesztette életét 2001-ben Afganisztánban. Ugyanez a csoport jelentkezett korábban a csaknem kétszáz emberéletet kioltó, március 11-i madridi robbantássorozat tetteseként.