Eleonóra
-1 °C
2 °C

Magas rangú politikust gyilkolna meg az al-Kaida

MTI
2004.08.11. 09:02
Egy magas rangú politikus meggyilkolása lehet az al-Kaida újabb terrortámadás-sorozatának nyitánya, jelentette szerdán a The Washington Times, az amerikai hírszerzés névtelenül nyilatkozó tisztségviselőire hivatkozva.

Azt nem tudja az amerikai hírszerzés, hogy amerikai politikus-e az al-Kaida terrorhálózat kiszemelt célpontja. A terrorcselekmények újabb fejezetének megnyitására várhatólag Oszama bin Laden terroristavezér egy üzenete adja meg a jelet. Az amerikai hírszerzés olyan, még megerősítetlen értesülés birtokába jutott, amely szerint rövidesen a nyilvánosság elé kerül egy magnó- vagy videofelvétel, rajta Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője üzenetével. Valószínűleg az lesz a jeladás az al-Kaida terrorsejtjeinek a támadáshullám elindítására.

Az újabb terrortámadások sorozatának célja kettős: kárt okozni az amerikai nemzetgazdaságnak és megzavarni az amerikai elnökválasztást. E célból a terroristák számos helyszínen, számos célpontot szemeltek ki merényleteikhez, közölte a lappal az egyik hírszerzési illetékes.