Klaudia
-3 °C
3 °C

Nem CIA-ügynököt fejeztek le iszlám szélsőségesek

MTI
2004.08.11. 00:13
Nem a CIA ügynöke az férfi, akinek a lefejezéséről készült videofelvételt egy iszlám szélsőséges honlap szerdán közzétette - közölte egy amerikai illetékes.

"A videón látható férfi nem a CIA ügynöke" - közölte a nevének elhallgatását kérő amerikai illetékes. "Egyetlen CIA-ügynök hiányát sem jelentették, és az amerikai hírszerző ügynökség tudja, hol tartózkodik minden egyes alkalmazottja" - hangsúlyozta az illetékes, hozzátéve, hogy az amerikai hatóságok megpróbálják megállapítani a meggyilkolt férfi személyazonosságát.

A videón egy nyugatinak tűnő fiatal férfi látható egy széken ülve, álarcos fegyveresektől körülvéve. Az egyik fegyveres karddal többször lesújtva elvágja a nyakát, majd felemeli a levágott fejet és felmutatja a kamerának.

Az illetékes közölte: a rossz minőségű, alig több mint négy perces felvétel hitelességét egyelőre nem lehetett megállapítani, de minden valószínűség szerint valóban egy férfi lefejezését ábrázolja akinek "a feje nyolc csapás után hullott le".

Az iszlám szélsőséges honlap állítása szerint a férfi "amerikai, a CIA ügynöke, akit egy iraki mudzsahed csoport fejez le".