Szilárda
0 °C
6 °C

Amerikai katonák lelőttek három polgári személyt Afganisztánban

MTI
2004.08.22. 10:33
Amerikai katonák tüzet nyitottak egy kis teherautóra, amely nem állt meg egy ellenőrzőpontnál az afganisztáni Gazni tartományban.

Az autó utasai közül egy férfi és két nő a helyszínen meghalt, két további személy súlyosan megsebesült - jelentette be vasárnap az amerikai hadsereg.

A polgári személyek halála várhatóan haragra gerjeszti a lakosságot, amely egyébként is túlságosan agresszívnak és kíméletlennek tartja az amerikai katonákat.

A furgonra szombaton este nyitottak tüzet egy olyan ellenőrzőpontnál, ahol amerikai és afgán katonák közösen teljesítenek szolgálatot, mert az autó megállás nélkül át akart hajtani. A járművet később átkutatták, de nem akadtak fegyverek nyomára. Az ügyben vizsgálat indult, bár a közlemény nem utalt arra, hogy az incidensben érintett bármely katonát szabályellenes magatartással vádolnának.

A súlyos sérülteket, egy nőt és egy férfit, valamint a velük utazó sértetlen gyermeket orvosi ellátásra a Kabul melletti bagrami légitámaszpontra, az amerikai hadsereg legfőbb afganisztáni bázisára szállították.