Mátyás
-6 °C
1 °C

Öt miniszteri testőrt öltek meg Bagdadban

MTI
2004.08.24. 09:03
Út mentén elhelyezett pokolgép megölte Miskát Mumin iraki környezetvédelmi miniszter négy testőrét kedden Bagdad déli részén - mondta el maga a miniszter asszony, aki sértetlenül került ki a támadásból.

Két további személy is megsérült. A merénylet célpontja valószínűleg a miniszter volt, akinek gépkocsija egy konvojban haladt arra a főváros Kádiszíja negyedében - mondta egy minisztérium szóvivő. Egy televíziós tudósítás képei szerint a robbanás hatására három gépkocsi kiégett.

Egy helyi lakos szerint az eset száz méterre történt az Egyesült Államok által pénzelt al-Huríja kurd nyelvű televízió székházától. A merénylet után amerikai katonák körbezárták a környéket.

Számi al-Muzaffar oktatási miniszter gépkocsioszlopa ellen is robbantásos merényletet követtek el a főváros nyugati, al-Hadra negyedében út menti pokolgéppel, de a miniszter még nem volt ott a detonáció idején, mert a konvoj éppen érte ment - közölte a rendőrség. A miniszter egyik testőre életét vesztette, kettő megsérült.

Lázadók gyakran próbálnak merényleteket elkövetni iraki vezetők ellen az ország destabilizálását célzó terrorkampányuk keretében.