Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Meghalt nyolc afgán egy amerikai légitámadásban

MTI
2004.08.31. 18:16
Meghalt nyolc falusi lakos Afganisztán északkeleti részén hétfőn az amerikai irányítású nemzetközi koalíciós erők légitámadásában, és megsebesült egy dán humanitárius szervezet alkalmazásában álló helyi ember.

Hétfő éjjel harc tört ki az afgán kormányerők és más fegyveresek között a fővárostól 170 kilométerrel északkeletre, Kunár tartományban. A koalíciós erők a kormányerők oldalán légi támogatással közbeléptek. A koalíciós erők beszámoltak arról, hogy volt bombázás Kunár tartományban: "Harci gépek és koalíciós szárazföldi erők a múlt éjjel visszaverték lázadók egy olyan támadását, amelyet egy kormányzati épület ellen intéztek Kunár tartományban" - közölték az amerikai erők közleményükben.

Mint Szajjid Fázil Akbar, Kunár tartomány kormányzója korábban elmondta, az incidens hétfő este kezdődött azzal, hogy ismeretlen támadók kilőttek 25 rakétát Mano Gai település polgármesteri hivatalára. A helyi rendőrség kézifegyverekkel viszonozta a tüzet - tette hozzá. A támadók kiléte ismeretlen, a térséget mindazonáltal Gulbuddin Hekmatjar afganisztáni hadúr erősségeként tartják számon.