Ödön
2 °C
11 °C

A pápa újabb felhívásban ítélte el a legutóbbi terrorcselekményeket

MTI
2004.09.01. 12:48
A pápa határozottan elítélte szerdán a legutóbbi napok terrortámadásait Izraelben, Moszkvában és Irakban, s egyúttal az iraki szélsőségesek által elrabolt két francia újságíró szabadon bocsátását is kérte a túszejtőktől. II. János Pál pápa újabb felhívását az általános audiencia kapcsán tették közzé a Vatikánban. A felhívást nem a 84 éves egyházfő, hanem egyik képviselője olvasta fel a VI. Pál teremben tartott általános kihallgatás keretében.

A katolikus egyházfő állásfoglalásában hangsúlyozta: nagy fájdalommal és nyugtalansággal fogadta a világ különböző részeiből újabb terrorcselekményekről érkezett híreket, így Izraelből és Oroszországból, ahol védtelen és ártatlan áldozatok sokaságának életét követelték e támadások. Utalt emellett az iraki erőszakcselekmények újabb hullámára is, a nepáli állampolgárok kivégzésére, a két francia újságíró elrablására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?