Judit
2 °C
7 °C

Esküt tett az iraki kormány munkáját ellenőrző nemzeti tanács

MTI
2004.09.01. 14:02
Letette a hivatali esküt szerdán a 100 tagú iraki ideiglenes nemzeti tanács, amely a januárra tervezett választásokig működő átmeneti kormány munkáját ellenőrzi majd.

A beiktatás előtt két aknavetőgránát csapódott be a rendkívül szigorúan őrzött területre, ahol a kormány, az amerikai és a brit nagykövetségek épületei vannak.

Az övezetben lévő konferenciateremben az iraki nemzeti konferencia által nemrég megválasztott 81 küldött és a hozzájuk csatlakozó, a korábban feloszlatott kormányzótanács 19 volt tagjának eskütételét a kellemetlen közjáték ellenére a tervek szerint megtartották.

A testület kétharmados többséggel megvétózhatja az átmeneti kormány bármely döntését. A következő lépésben a tanács tagjai szakbizottságokat alakítanak, és meghatározzák az elkövetkező hónapok munkarendjét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?