Judit
2 °C
7 °C

Ejtették a Csalabi ellen felhozott pénzhamisítási vádat

MTI
2004.09.01. 19:11
Ejtették a pénzhamisítás vádját, amelyet Ahmed Csalabi, az Iraki Nemzeti Kongresszus vezetője ellen emelt korábban az iraki igazságszolgáltatás. Ezt az iraki politikus maga jelentette be szerdai sajtóértekezletén, közölve, hogy egy bíró tájékoztatta őt a fejleményről. Az iraki hatóságok egyelőre nem erősítették meg Csalabi bejelentését.

Csalabit korábban a Pentagon iraki "kedvenceként" emlegették, tagja volt az amerikaiak által létrehozott korábbi iraki kormányzótanácsnak is. Összekülönbözött azonban amerikai pártfogóival, ezért kihagyták a jelenleg hivatalban levő iraki ideiglenes kormányból. Egy iraki bíró a múlt hónapban adott ki elfogatóparancsot ellene, bonyolult, nagyszabású pénzhamisítási ügylettel vádolva őt. Az iraki hatóságok azonban nem jártak el az elfogatóparancsnak megfelelően, és nem is adtak indoklást tétlenségükre.

Ahmed Csalabi azt is kijelentette szerdai sajtóértekezletén, hogy valószínűleg rövidesen ejteni fogják az unokaöccse, Szálem Csalabi ellen felhozott emberölési vádat is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?