Árpád
-2 °C
3 °C

Túsznak ajánlja magát két palesztin hivatalnok

MTI
2004.09.02. 17:45
Túszul ajánlja fel magát két palesztin minisztériumi tisztviselő az Iraki Iszlám Hadsereg terrorszervezet fogságában lévő két francia újságíró helyett - jelentették be ők maguk csütörtökön a ciszjordániai Betlehemben tartott sajtóértekezletükön.

A 38 éves Dija Melhem és a 33 éves Nabíl Daravi - mindkettő a palesztin idegenforgalmi minisztérium tisztviselője - közölte, hogy pénteken indulnak Irakba. Hálából ajánlották fel magukat azért, mert Franciaország a palesztinokkal szemben "baráti" politikát folytat - tették hozzá.

"Ötmillió muzulmán él Franciaországban teljes szabadságban. Franciaország minden területen támogat bennünket, ezért mellé kell állnunk ebben a válságban. A francia kormány és nép a palesztin nép barátja, s nem szabad elfelejteni, hogy Franciaország nem volt hajlandó részt venni az Irak elleni háborúban" - jelentette ki Melhem, aki hat évig élt az európai országban, és ott bölcsészdiplomát szerzett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?