Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Cáfolják Szaddám egyik tábornokának elfogását Irakban

MTI
2004.09.05. 19:37
Az iraki Nemzeti Gárda egyik parancsnoka vasárnap este cáfolta Izzat Ibrahím ad-Dúri tábornok elfogását. Ugyancsak cáfolta a letartóztatást a bagdadi amerikai főparancsnokság. A korábbinál óvatosabban nyilatkoztak az iraki kormány képviselői is.

Ahmed Halaf Szalman tábornok, aki Irak középső részén vezényli a Nemzeti Gárdát, újságíróknak kijelentette: a Nemzeti Gárda egységei nem vettek részt semmilyen olyan műveletben, amely a megbuktatott rezsim jelenleg legkeresettebb vezetőjének elfogására irányult.

Vasárnap délután az iraki védelmi minisztérium jelentette be, hogy a Nemzeti Gárda és az amerikai erők közös rajtaütésben fogták el Tikrítben a tábornokot. A hírt közvetve Allávi miniszterelnök hivatala is megerősítette.

Néhány órával később a miniszterelnök egyik tanácsadója már úgy nyilatkozott: nem tudják megerősíteni vagy cáfolni Dúri tábornok elfogásának hírét addig, amíg meg nem kapják az elfogott személy DNS-vizsgálatát. A tesztet amerikai és iraki szakértők végzik majd el - tette hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!