Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadon engedtek négy túszt Irakban

MTI
2004.09.06. 14:27
Négy Irakban elrabolt külföldi állampolgár szabadon bocsátását jelentette be hétfői ammáni sajtóértekezletén a jordániai külügyminiszter. Marvan al-Moaser elmondta, hogy a férfiak sofőrként dolgoztak, hárman közülük jordániaiak, negyedik társuk pedig szudáni. A miniszter kevés további részlettel szolgált.

Egy magát a Fallúdzsai Harcosok Népgyűlésének nevező csoport vasárnap a katari al-Dzsazíra hírtelevízióban egy videofelvételen jelentette be, hogy túszul ejtett négy külföldit, akik az Irakban állomásozó amerikai erőknek szállítottak különféle árukat. A csoport egyben "utolsó figyelmeztetést intézett" az amerikaiakkal együttműködőkhöz.

Iraki ellenálló csoportok az elmúlt 16 hónapban több tucat külföldit - köztük sofőröket - raboltak el, és szabadon bocsátásuk fejében gyakran az ország elhagyására szólították fel munkaadóikat vagy hazájuk kormányát. Többeket közülük elrablóik utóbb kivégeztek.