Judit
2 °C
7 °C

Izraeli katonai attasé is találkozott a 'Pentagon téglájával'?

MTI
2004.09.06. 14:28
Egy hírszerzési feladattal megbízott izraeli katonai attasé találkozott a Pentagon tisztségviselőjével, Larry Franklinnel, akit azzal gyanúsítanak, hogy bizalmas információkat szivárogtatott ki Iránról, jelentette hétfőn a Maariv című tel-avivi újság.

A katonai hírszerzés ezredesi rangban lévő, közelebbről nem azonosított tisztje többször is találkozott Franklinnel, aki állítólag információkat adott át neki. Egy hivatalos izraeli katonai forrás szerint, akit az újság idézett, "hasonló találkozások egy hírszerzéssel megbízott katonai attasé szokásos tevékenységének keretébe illeszkednek, aki hivatalos tárgyalópartnerekkel értesüléseket cserél".

Az amerikai média korábban arról számolt be, hogy a Pentagon tisztségviselője egy Washingtonban dolgozó izraeli diplomatának Iránnal kapcsolatos bizalmas információkat továbbított egy Izrael-barát amerikai lobbiszervezeten keresztül. Mostanáig azonban nem merült fel, hogy közvetlenül találkozott volna egy katonai tisztviselővel.

Izrael visszautasította, hogy az Egyesült Államok ellen kémkedne az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?