Judit
2 °C
7 °C

Moldovai szeparatisták elfoglaltak egy vasútállomást

MTI
2004.09.06. 19:54
Moldovai szeparatisták elfoglaltak egy vasútállomást hétfőn a fővárostól, Kisinyovtól 45 kilométerre keletre, a Dnyeszteren túli területen. Az akciót, amelyben egy ember könnyebben megsérült, olyan vasúti objektum ellen hajtották végre, amely a kisinyovi kormányhoz hű hatóságok ellenőrzése alatt áll. A szakadárok behatoltak Tigina város vasútállomására, és egyszerűen elkergették az egész személyzetét.

A nyár a Moldova és a magát önállónak valló, jelentős részben oroszok és ukránok lakta Dnyeszteren túli terület közötti fokozott feszültség jegyében telt el : ez utóbbi körzetben szeparatisták bezártak több moldvai nyelvű iskolát, majd néhány héttel később elvágták a terület déli és középső részét összekötő áramszolgáltató gerincvezetéket. Volt olyan időszak is, amikor megszakították a vasúti közlekedést a két országrész között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?