Tekla
9 °C
20 °C

Egy nap alatt 34-en haltak meg az iraki harcokban

MTI
2004.09.07. 12:09
Tizenöt iraki és egy amerikai katona halt meg azokban a heves összecsapásokban, amelyeket amerikai erők kedden vívtak Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónok lázadó híveivel Szadrvárosban, Bagdad síiták lakta szegénynegyedében; egy nap alatt ezzel legkevesebb 34-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az iraki egészségügyi minisztérium egyik szóvivője szerint a 15 irakit helyi idő szerint reggel 9 (közép-európai idő szerint 7) óra óta ölték meg Szadrvárosban, s a harcoknak 27 sebesültje van. Ugyanott egy amerikai katona is életét vesztette iraki fegyveresek támadásában. Az újabb összecsapással 34-re, más forrás szerint 40-re nőtt azok száma, akik a hétfő reggel óta zajló szadrvárosi harcokban életüket vesztették - közölték az amerikai és iraki hatóságok. Az elmúlt 24 óra harcaiban legalább 193-an sebesültek meg.

A keddi heves tűzharc azután robbant ki, hogy a szélsőségesek rakétagránáttal támadták meg az amerikai erők egyik járőrét, megölve az egyik katonát, kettőt pedig megsebesítve.