Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elveszik az iraki beszállító Halliburton feladatát

MTI
2004.09.07. 18:39
Az amerikai hadsereg megszünteti a Halliburton céggel kötött sok milliárd dolláros szerződését az Irakban állomásozó amerikai katonák ellátásáról és a munkát hat megbízásra bontva pályázat útján keres vállalkozókat a The Wall Street Journal keddi számának értesülése szerint. A tekintélyes gazdasági-politikai napilapnak védelmi minisztériumi tisztségviselők úgy nyilatkoztak, hogy a szerződés megpályáztatása nem a Halliburton leányvállalatának, a munkát végző Kellogg Brown and Root (KBR) megbüntetését szolgálja, hanem a nagyobb hatékonyság elérését.

A Halliburton iraki tevékenységét elszámolási zűrzavar és túlszámlázási botrányok kísérték. A 13 milliárd dollárra becsült szerződés alapján a cég a múlt év elejétől különféle logisztikai feladatokat lát el az Irakban és Kuvaitban állomásozó amerikai katonák részére az étkeztetéstől az légkondicionált sátrakban történő elszállásoláson át a katonáknak nyújtott mosodai szolgáltatásig.