Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt az ezredik katona Irakban a háború kezdete óta

MTI
2004.09.08. 00:21
Meghalt az ezredik katona kedden Irakban a háború kezdete óta a CNN jelentése szerint.

A keddi harcokban hét amerikai katona vesztette életét és ezzel a halottak száma elérte az ezret az Irak elleni hadjárat tavaly márciusi megindítása óta. A szám magába foglal két civilt is, akik biztonsági feladatok ellátására szerződtek az amerikai hadseregnél.

Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter keddi sajtótájékoztatóján valamivel korában, amikor 997 halottról tudtak, a kerek szám lélektani hatását előre enyhíteni igyekezve úgy nyilatkozott, hogy a "civilizált világban már régóta meghaladta a terroristák áldozatainak a száma az ezret". A miniszter utalt a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások háromezer halálos áldozatára.

Rumsfeld szerint az amerikai erők és az iraki kormány katonái az utóbbi időben emelkedő veszteségek és a harcok elhúzódása ellenére nyerésre állnak.