Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenkét iraki halt meg egy légicsapásában

MTI
2004.09.09. 09:21
Tizenkét ember, köztük két nő, vesztette életét, és kilencen megsebesültek a Fallúdzsára mért szerda éjszakai amerikai légicsapásban - közölték helyi kórházi források.

A Bagdadtól 50 kilométerre nyugatra lévő város központi kórházának igazgatója elmondta: a sebesültek között számos gyermek és nő van.

Az amerikai hadvezetés közleményében azzal indokolta az intenzív támadást, hogy Abu Muszab az-Zarkávi jordániai születésű szélsőséges vezető fegyvereseinek egyik rejtekhelye ellen irányult. "A célpont egy olyan épület volt, amelyben terroristák gyakran megfordulnak. Zarkávi három cinkosának jelenlétéről érkeztek jelentések. Senki más nem volt ott a csapásmérés idején" - állította a dokumentum.

Zarkávi amerikai vádak szerint számos terrorcselekmény végrehajtását irányította Irakban. Fejére 25 millió dolláros vérdíjat tűztek ki.