Árpád
-2 °C
4 °C

Segélyt kapnak a beszlani túszdrámában elhunytak családjai

MTI
2004.09.09. 18:31
Százezer rubelt (mintegy 700 ezer forintot) utal át az orosz kormány azoknak a családoknak, amelyeknek tagjai életüket vesztették a beszlani túszdrámában - jelentették be csütörtökön Moszkvában a kormány ülését követően.

A kormány határozata értelmében a súlyos és közepesen súlyos sérültek 50 ezer (350 ezer forint), a könnyebb sérültek 25 ezer (175 ezer forint), az akciót sérülés nélkül túlélők 15 ezer rubel (105 ezer forint) juttatásban részesülnek. Az elhunytak családjainak további 18 ezer rubelt (126 ezer forint) temetési segélyt folyósítanak.

Mihail Zurabov egészségügyi és népjóléti miniszter a kormányülésen elmondta, hogy a beszlani iskolában fogva tartott személyek száma meghaladta az ezerkétszázat. Össszesen 1015-en kértek orvosi segítséget, közülük 24-en azóta meghaltak. Vlagyimir Usztyinov főügyész előző nap bejelentette, hogy a terrorakció következtében - a korábban közölt 335-tel szemben - 326 személy vesztette életét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?