Judit
2 °C
7 °C

Lengyel felszólítás a német háborús pusztítások kártérítéséért

MTI
2004.09.10. 14:26
A lengyel parlament alsóháza, a szejm pénteken elfogadott határozatában sürgette a kormányt, hogy követeljen kárpótlást Németországtól a második világháborús pusztításokért. A határozatot a jelen lévő képviselők egyhangúlag, egyetlen tartózkodás mellett fogadták el.

A határozat szerint Lengyelország nem kapta meg a neki járó pénzügyi kárpótlást a Németország által okozott világháborús pusztításokért, ezért a parlament felszólítja a kormányt, hogy tegye meg a megfelelő lépéseket. Egyúttal felhívja a német kormányt, hogy bélyegezze törvénytelennek és megalapozatlannak a német kártérítési igényeket. A második világháború után Lengyelországhoz csatolt német területekről elűzött németek kárpótlást követelnek szülőföldjükön maradt javaikért, s e célból sokan már lengyel bíróságokhoz is fordultak közülük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?