Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Clintont kiengedték a kórházból

MTI/AP
2004.09.11. 08:48
Kiengedték Bill Clintont a New York-i Presbytarian kórházból, ahol a volt amerikai elnökön a hét elején szívműtétet hajtottak végre. Clinton hazatért az amerikai nagyváros északi részén található Chappaquában lévő otthonába - közölte szóvivője Jim Kennedy.

Az 58 éves Clintont múlt pénteken szállították kórházba, miután előző nap mellkasi fájdalmat érzett, és légzési nehézségekkel küszködött. A sikeres, ötórás szívkoszorúér-áthidaló műtétet hétfőn végezték el a betegen, majd az intenzív osztályon ápolták tovább.

Clinton előzőleg úgy nyilatkozott, hogy a szívkoszorúerei elmeszesedésének részben genetikai okai lehetnek, de a szűkületek kialakulásához azok az évek is hozzájárulhattak, amikor nem törődött az egészséges táplálkozással. Clinton elnöki éveiben rendszeresen kocogott, ugyanakkor előszeretettel fogyasztotta a gyorséttermek kínálatát. Az év elején szénhidrátban és zsírban szegény étrendre fogta magát.

Clinton melléről 1995-ben jóindulatú cisztát távolítottak el, 1996-ban pedig az orrából távolítottak el rákos sérülést. Az elnöknek ettől eltekintve csak a koleszterinszintjével volt gondja, valamint megromlott hallásával. 1997-től hallókészüléket használ.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!