Natália
1 °C
7 °C

Izrael megkezdte a kivonulást

MTI
2004.09.11. 08:58
Megkezdték a kivonulást az izraeli csapatok szombaton reggel a Gázai övezet északi térségéből. A szombati kivonulással véget ért az a négynapos hadművelet, melynek célja izraeli katonai források szerint a palesztin militánsok rakétatámadásainak megakadályozása volt.

Szemtanúk közölték, hogy az izraeli páncélos, illetve tüzérségi erők a kora hajnali órákban hagyták el a Gázai övezet északi térségét, mindenekelőtt a Dzsabalíja menekülttábor körzetét, ahol pénzeken még több palesztin vesztette életét az izraeli katonákkal lezajlott összecsapásokban.

Ezzel egy időben éleződött a szópárbaj Ariel Saron kormányfő és a gázai övezetbeli zsidó telepesek között. Pénteki nyilatkozatában a miniszterelnök megerősítette, hogy folytatni kívánja tervét, azaz az övezetben létesült zsidó telepek felszámolását, míg a telepesek arra figyelmeztettek. hogy Saronnak nincs erre mandátuma, s a terv polgárháborúhoz vezethet. A Saron-terv keretében mintegy 8500 telepes kényszerülne arra, hogy elhagyja otthonát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?