Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Halott a beszlani terroristavezér

MTI/ITAR-TASZSZ
2004.09.11. 16:43
A hatóságok az elesett terroristák között azonosították a beszlani iskolát elfoglaló terrorcsoport vezetőjét - közölte szombaton az észak-oszét fővárosban, Vlagyikavkazban az orosz főügyész helyettese.

Vlagyimir Kolesznyikov egyben cáfolta azokat a sajtóban megjelent értesüléseket, amelyek szerint az Ezredes álnéven ismert férfi él és sikerült elszöknie a támadás helyszínéről. Hozzátette, hogy a férfi, akit az egyetlen elfogott terrorista, bizonyos Kulajev azonosított, jelenleg a halottasház hűtőkamrájában van, ismerik nevét, de azt még ellenőrizni kell .

A Vremja Novosztyej című orosz napilap pénteken megírta, hogy az álnév mögött a 32 éves Ruszlan Hucsbarov rejtőzik. A főügyész helyettese elmondta, hogy 90 azonosítatlan holttest maradt még, s közülük 53 gyermek - 22 fiú és 31 lány. Kolesznyikov felkérte az áldozatok hozzátartozóit, hogy hivatalosan jelentsék be az eltűnt személyeket, valamint adjanak vért a genetikai azonosításokhoz.

Az ügyész a helyi kormány épületénél találkozott azokkal a nőkkel, akiknek a gyereke, vagy gyerekei meghaltak a beszlani iskolában. Az anyák azt követelték, hogy vonják felelősségre a rendfenntartó erőknek azokat a vezetőit, akiknek a gondatlansága miatt a tragédia bekövetkezett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!