Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az al-Kaida tartályhajót akar úszó bombává változtatni?

MTI
2004.09.12. 07:51
Tartályhajó eltérítésére és úszó bombává változtatására készül az a fanatikus iszlám csoport, amely az indonéziai ausztrál nagykövetség elleni minapi robbantásos merényletért is felelős - írta hírszerzési forrásait idézve a The Sunday Telegraph.

A legnagyobb vasárnapi brit konzervatív lap szerint az amerikai hírszerzés már figyelmeztetést is kiadott arról, hogy ilyen jellegű merénylet készül a délkelet-ázsiai térség - elsősorban Indonézia, Szingapúr és Malajzia - igen forgalmas hajózási útvonalai ellen.

A cikk szerint az amerikaiak az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő Jemaah Islamiyah csoport tagjai közötti üzenetváltások elfogása révén szereztek tudomást a tervről. Ez a szervezet vállalta a felelősséget a jakartai ausztrál nagykövetség előtt csütörtökön elkövetett öngyilkos merényletet, amely legkevesebb kilenc ember halálát okozta.

A terroristák célja egy tartályhajó elfoglalása lenne helyi kalózok segítségével. A hajót robbanóanyaggal úszó pokolgéppé változtatnák, és nekivezetnék egy másik hajónak, vagy egy kikötőnek - áll a The Sunday Telegraph értesülésében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!