Viola
-5 °C
-2 °C

Az orosz védelmi miniszter folyamatos háborúra készíti Moszkvát

MTI
2004.09.12. 12:00
Az orosz védelmi miniszter szerint nem mindegyik beszlani túszejtő volt öngyilkosjelölt, s a legutóbbi terrorakció-sorozat azt mutatja, hogy elhúzódó háborúra kell felkészülni egy külföldről bőségesen pénzelt ellenféllel.

Szergej Ivanov az NTV csatornán vasárnap sugárzott interjújában azt mondta, hogy a túszejtés utáni első éjszakán (szeptember 2-ra virradóra) több terrorista kiment az észak-oszétiai iskolából, hogy menekülési útvonalakat derítsen fel. Az öngyilkosjelöltek nők voltak, a (terrorista) férfiak között ritkán találkozni olyanokkal, akik biztos haláluk tudatában kezdenek harcot - jegyezte meg.

A miniszter elismerte, hogy sem az orosz biztonsági erők, sem a lakosság nincs eléggé felkészülve a láthatatlan ellenfél elleni, frontvonalak nélküli háborúra. Ez a háború megköveteli az összes orosz biztonsági szervezet (nem csak a védelmi tárca) átalakítását éppúgy, mint bizonyos fajta a társadalmi tudat megváltoztatását, a nemtörődömség, a részvétlenség felszámolását - fejtegette.

Ivanov szerint Oroszország az Egyesült Államokkal könnyebben együttműködhet a terrorellenes harcban, mint egyes európai országokkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!