Gusztáv
3 °C
6 °C

Újabb ultimátumot közöltek az olasz túszok iraki elrablói

MTI
2004.09.12. 13:41
Huszonnégy órás ultimátumot tett közzé egy iszlamista internetes honlapon egy eddig ismeretlen iraki csoport, amely a szeptember 7-én elrabolt két olasz segélymunkásnő fogva tartójának mondja magát.

"A 12 órás ultimátum lejárta után, amelyet Silvio Berlusconinak, az olasz kormányfőnek szabtunk, 24 órával meghosszabbítjuk az utlimátumot e közlemény kiadásától számítva, s ha az olasz csapatok addig nem vonulnak ki Irakból, végrehajtjuk Isten ítéletét, és elvágjuk a két túsz torkát" - olvasható az Iraki Iszlám Dzsihád közleményében, amelynek valódiságát egyelőre nem sikerült megállapítani.

A szöveg az olasz kormányra hárítja "a teljes felelősséget" mindazért, ami a túszokkal - Simona Torrettával és Simona Parival - történni fog, s azt hangoztatja, hogy a szervezet "vállalja és folytatja a harcot, amíg az összes hitetlen ki nem vonul Irakból".

Előzőleg, pénteken egy másik szélsőséges csoport, az Anszár az-Zavahiri (Zavahiri Hívei, Ajmán az-Zavahirinek, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetőjének csoportja) tett közzé hasonló 24 órás ultimátumot, azt állítva, hogy a két olasz nő az ő fogságukban van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!