Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb ultimátumot közöltek az olasz túszok iraki elrablói

MTI
2004.09.12. 13:41
Huszonnégy órás ultimátumot tett közzé egy iszlamista internetes honlapon egy eddig ismeretlen iraki csoport, amely a szeptember 7-én elrabolt két olasz segélymunkásnő fogva tartójának mondja magát.

"A 12 órás ultimátum lejárta után, amelyet Silvio Berlusconinak, az olasz kormányfőnek szabtunk, 24 órával meghosszabbítjuk az utlimátumot e közlemény kiadásától számítva, s ha az olasz csapatok addig nem vonulnak ki Irakból, végrehajtjuk Isten ítéletét, és elvágjuk a két túsz torkát" - olvasható az Iraki Iszlám Dzsihád közleményében, amelynek valódiságát egyelőre nem sikerült megállapítani.

A szöveg az olasz kormányra hárítja "a teljes felelősséget" mindazért, ami a túszokkal - Simona Torrettával és Simona Parival - történni fog, s azt hangoztatja, hogy a szervezet "vállalja és folytatja a harcot, amíg az összes hitetlen ki nem vonul Irakból".

Előzőleg, pénteken egy másik szélsőséges csoport, az Anszár az-Zavahiri (Zavahiri Hívei, Ajmán az-Zavahirinek, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetőjének csoportja) tett közzé hasonló 24 órás ultimátumot, azt állítva, hogy a két olasz nő az ő fogságukban van.