Judit
2 °C
7 °C

A német belügyminiszter megvédte az izraeli védőfalat

MTI
2004.09.13. 19:35
Otto Schily német belügyminiszter hétfőn védelmébe vette az Izraelt a palesztin területektől elválasztó védőfalat. Érthető, hogy Izrael megpróbál védőfalat felhúzni, aminek hatása egyébként érezhető - közölte az Izraelben tartózkodó belügyminiszter a Deutschlandfunk rádióállomáson. Schily bírálta, hogy egyesek az egykori berlini fallal hasonlítják össze az izraeli védőkerítést. Az izraeliek védőműve nem emberek bezárására szolgál, hanem arra, hogy védekezzenek a terroristákkal szemben. Izrael az az ország, amelyet a legkeményebben és a leghosszabb ideje sújt a terror - fejtegette Otto Schily.

A német külügyminisztérium szóvivője azt szögezte le, hogy Schily fejtegetései nem állnak ellentétben a hivatalos német állásponttal, mivel a miniszter nem foglalt állást a fal vitatott vonalvezetésével kapcsolatban - hangzott el hétfőn este a Deutschlandfunkon. A német álláspont szerint Izraelnek joga van az önvédelemre, ám aggályos, hogy az izraeliek a palesztin területekbe is belehasító vonalvezetéssel olyan tényállást teremtenek, amely megnehezítheti a későbbi békekötést Izrael és a palesztinok között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?