Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megölték Sámil Bászájev összekötőit

MTI
2004.09.14. 14:29
Orosz rendőrök Csecsenföldön megsemmisítették Sámil Bászájev csecsen szakadár bandavezér két összekötőjét - közölte kedden az észak-kaukázusi terrorellenes orosz törzskar. A tájékoztató szerint a szunzsai járásban, Szernovodszkoje településnél megpróbáltak megállítani egy autót, amelyben információk szerint a csecsen fővárosban, Groznijban augusztus 21-én elkövetett merénylet végrehajtóinak egyik vezetője, bizonyos Turcsajev utazott.

A jármű utasai tüzet nyitottak a rendőrökre, majd a kirobbant tűzharcban életüket vesztették. Mint utóbb kiderült, köztük volt Alihan Vitajev és Anzor Macsijev, Sámil Bászájev csecsen bandavezér két összekötője, akiknek közük volt számos, Csecsenföld szunzsai járásában korábban elkövetett terrorcselekményhez.