Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Német hírszerző adatokat adott át Bulgáriának

MTI
2004.09.14. 18:33
Per kezdődött kedden egy német hírszerző tiszt ellen, mert több mint egy éven át bizalmas információkat adott át egy bolgár nőnek. A Münchenben zajló perben az ügyvéd azzal mentegette a 65 éves Ingo Schiffelholzot, hogy a szövetségi hírszerzésnél megsértették ügyfele büszkeségét, s Schiffelholz meg akarta mutatni: még mindig nem akárki.

Az ügyvéd, Rolf Müller elmondása szerint Schiffelholz évekig magas rangban szolgált a Kelet-Európával foglalkozó részlegnél, de mivel erősen ivott, 2001-ben elmozdították állásából. Az adatokat, német felderítők beszámolóit 2002 júliusa és 2003 szeptembere között Münchenben adta át a bolgár nőnek, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra. Schiffelholz állítólag nem részesült ellenszolgáltatásban. A vádirat szerint a bolgár nő a beszámolók alapján öt esetben azonosíthatta a német hírszerzőket és kapcsolataikat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?