Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újra tanítanak Beszlan iskoláiban

MTI
2004.09.14. 19:31
Ismét megindul a tanítás szerdától az észak-oszétiai Beszlan iskoláiban, ahol a szeptember első napjaiban lezajlott terrortámadás után átmenetileg felfüggesztették az oktatást. Az Orosz Államszövetséghez tartozó autonóm köztársaság területi közigazgatási vezetője, Vlagyimir Hodov kedden aláírta azt a rendeletet, melynek értelmében szeptember 15-től újrakezdik a tanítást a 30 ezres városka mind a hat iskolájában, valamint a tíz környékbeli általános iskolában.

A döntést megelőzően belügyminisztériumi szakemberek - robbantási szakértők, kriminológusok, tűzszerészek, idomított kutyák bevetésével - tüzetesen átvizsgálták az összes helybeli iskola és óvoda biztonsági körülményeit. Az önkormányzat oktatási bizottságának vezetője szerint az első napon a körzet 8800 főnyi iskolaköteles tanulóifjúságának várhatóan mintegy 60 százaléka fog megjelenni az órákon. Sok gyermek még nem volt képes feldolgozni azt a megrázkódtatást, amelyet a túszdráma, sok kis társuk pusztulása okozott. A túlélőket rehabilitációra az ország legjobb szanatóriumaiba küldik, ahol pihennek, kirándulnak, és csak a rehabilitáció vége felé kezdik meg számukra az oktatást. Az első 500 fős csoport már vasárnap elindul a népszerű fekete-tengeri fürdőhely, Szocsi üdülőibe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?