Árpád
-2 °C
4 °C

Több milliós magyar segítség a beszláni túszdráma túlélőinek

2004.09.15. 16:47
A jövő hét hétfőn segélyszállítmány indul az észak-oszétiai beszlánba a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat szervezésében. A küldemény ötmillió forint értékben tartalmaz gyógyászati eszközöket, amiket az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium ajánlott fel. A segélyszervezet több száz ágyneműt, törölközőt, takarót juttat el a kórházak részére. A Külügyminisztérium további ötmillió forinttal, míg az Oktatási Minisztérium hárommillió forinttal támogatja az ökumenikus segélyszervezeten keresztül a túszdráma túlélőit és a hozzátartozókat. A felajánlott összegből a szervezet a helyszínen szerez be iskolaszereket, tankönyveket továbbá vállalja új tantermek berendezését, valamint szemléltető eszközök beszerzését.

A segélyszervezet 1995 óta tart fenn humanitárius irodát Észak-Kaukázusban, magyar munkatárs vezetésével. A segélyprogram lebonyolítását szakképzett és a területet, illetve a közvetlen segítségnyújtás módszerét jól ismerő szakemberek hajtják végre. Az adományokból, illetve támogatásokból beszerzett segélyszállítmány közvetlenül az érintettek között kerül szétosztásra, nemzetközi normáknak megfelelően.

A segélyszervezet korábban levélben fordult Magyarország összes általános- és középiskolájának iskolavezetéséhez azzal a kéréssel, hogy a diákok zsebpénzük egy kis részével támogassák az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?