Friderika
12 °C
29 °C

Több milliós magyar segítség a beszláni túszdráma túlélőinek

2004.09.15. 16:47
A jövő hét hétfőn segélyszállítmány indul az észak-oszétiai beszlánba a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat szervezésében. A küldemény ötmillió forint értékben tartalmaz gyógyászati eszközöket, amiket az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium ajánlott fel. A segélyszervezet több száz ágyneműt, törölközőt, takarót juttat el a kórházak részére. A Külügyminisztérium további ötmillió forinttal, míg az Oktatási Minisztérium hárommillió forinttal támogatja az ökumenikus segélyszervezeten keresztül a túszdráma túlélőit és a hozzátartozókat. A felajánlott összegből a szervezet a helyszínen szerez be iskolaszereket, tankönyveket továbbá vállalja új tantermek berendezését, valamint szemléltető eszközök beszerzését.

A segélyszervezet 1995 óta tart fenn humanitárius irodát Észak-Kaukázusban, magyar munkatárs vezetésével. A segélyprogram lebonyolítását szakképzett és a területet, illetve a közvetlen segítségnyújtás módszerét jól ismerő szakemberek hajtják végre. Az adományokból, illetve támogatásokból beszerzett segélyszállítmány közvetlenül az érintettek között kerül szétosztásra, nemzetközi normáknak megfelelően.

A segélyszervezet korábban levélben fordult Magyarország összes általános- és középiskolájának iskolavezetéséhez azzal a kéréssel, hogy a diákok zsebpénzük egy kis részével támogassák az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját.