Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Mégis megszűnik a litvániai csecsen honlap

MTI
2004.09.17. 14:54
Elrendelte a csecsen szeparatisták honlapjának megszüntetését a litván kormány. A döntést Algirdas Brazauskas litván miniszterelnök jelentette be pénteken a litván nemzetbiztonsági tanács ülése után. Ugyanezen a napon a kavkazcenter.com című honlapon jelentette be közleményben Samil Bászájev muszlim szélsőséges csecsen lázadóvezér, hogy az általa vezetett Rijadusz-Szalihijn öngyilkos merénylőbrigád hajtotta végre az elmúlt hetekben az oroszországi terrorakciók sorozatát, köztük a beszlani túszejtést.

Algirdas Brazauskas azt a reményét fejezte ki, hogy a honlap már az igen közeli jövőben megszűnik. (A kavkazcenter.com péntek délután 3 óra előtt már nem volt elérhető - a szerk.) Az orosz vezetés egyébként hétfőn kérte Vilniustól, hogy számolják fel a honlapot.

Az 1990-ben létrehozott csecsen függetlenségi központ két éve Vilniusban működik, egy litván ellenzéki lakása szolgál a szervezet székhelyeként. A központ működteti a honlapot, amelyen az elmúlt években rendszeresen közzétették a csecsen lázadók vezetőinek közleményeit.  • Vennék
  • Hírek