Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Mégis megszűnik a litvániai csecsen honlap

MTI
2004.09.17. 14:54
Elrendelte a csecsen szeparatisták honlapjának megszüntetését a litván kormány. A döntést Algirdas Brazauskas litván miniszterelnök jelentette be pénteken a litván nemzetbiztonsági tanács ülése után. Ugyanezen a napon a kavkazcenter.com című honlapon jelentette be közleményben Samil Bászájev muszlim szélsőséges csecsen lázadóvezér, hogy az általa vezetett Rijadusz-Szalihijn öngyilkos merénylőbrigád hajtotta végre az elmúlt hetekben az oroszországi terrorakciók sorozatát, köztük a beszlani túszejtést.

Algirdas Brazauskas azt a reményét fejezte ki, hogy a honlap már az igen közeli jövőben megszűnik. (A kavkazcenter.com péntek délután 3 óra előtt már nem volt elérhető - a szerk.) Az orosz vezetés egyébként hétfőn kérte Vilniustól, hogy számolják fel a honlapot.

Az 1990-ben létrehozott csecsen függetlenségi központ két éve Vilniusban működik, egy litván ellenzéki lakása szolgál a szervezet székhelyeként. A központ működteti a honlapot, amelyen az elmúlt években rendszeresen közzétették a csecsen lázadók vezetőinek közleményeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?