Árpád
-2 °C
4 °C

Hazaárulással gyanúsítanak egy amerikai fordítónőt

MTI
2004.09.17. 18:29
Hazaárulás gyanújával őrizetbe vettek egy amerikai fordítónőt Németországban, közölte pénteken a német főügyészség. A német származású, Kanadában élő amerikai Michaela T.-t még kedden vették őrizetbe Németország egyik nyugati tartományában, amikor éppen szüleit látogatta meg. A 43 éves Michaela T. szabadúszó fordítóként kereste kenyerét, s alaposan gyanúsítható azzal, hogy tavaly októberben egy nem NATO-országnak megpróbált eladni katonai szövegeket, ahelyett, hogy lefordította volna őket egy német cégnek. A dokumentumok átadását azonban sikerült megakadályozni.

Az első szakértői vizsgálatok szerint a dokumentumok államtitkot tartalmaznak, amelynek eljuttatása idegen hírszerző szolgálathoz igencsak hátrányosan érintette volna Németország biztonságát, közölte a főügyészség, mellőzve a részleteket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?