Ödön
2 °C
11 °C

Ritkítják az ellenzéki jelölteket Belaruszban

MTI
2004.09.18. 08:50
Tucatjával törli az ellenzéki jelölteket az októberi parlamenti választás jeöltlistájáról a fehérorosz választási bizottság. Péntekig a Fehéroroszországi Egyesült Polgári Párt 58 jelöltje közül huszonhatot törölt a listáról. A Fehérorosz Népfront ötvenöt jelöltje közül csak harmincat indíthat, a Fehérorosz Szociáldemokrata Párt harminc jelöltje közül pedig csak huszat vettek fel az október 17-i választásokon induló jelöltek listájára. A legtöbb jelölt esetében formai hiányosságokra hivatkoztak.

"Szégyentelenül jogellenes eszközöket alkalmaznak, hogy meghamisítsák a választásokat és olyan parlamentet hozzanak létre, amely mindenben engedelmeskedik Lukasenkónak", jelentette ki az egyik kizárt jelölt, Sztanyiszlav Suskievics volt államfő. Nyikolaj Lazovik, a központi választási bizottság elnöke pénteken tagadta, hogy bármilyen törvénytelenség történt volna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?