Gusztáv
3 °C
7 °C

Észak-Korea nem számolja fel nukláris fegyvereit

MTI
2004.09.18. 17:31
Észak-Korea nem számolja fel nukleáris elrettentő erejét mindaddig, amíg az Egyesült Államok nem hagy fel kettős mércén alapuló ellenséges politikájával - jelentette szombaton a hivatalos észak-koreai hírügynökség (KCNA).

Szöul legutóbbi beismerései az 1980-as évek elején, majd 2000-ben folytatott nukleáris kísérleteiről arról tanúskodnak, hogy Washington kettős mércével mér Észak-Koreát illetően - fejtegette a hírügynökség.

"Nyilvánvaló, hogy nem beszélhetünk a hatoldalú tárgyalások folytatásáról, ameddig az Egyesült Államok nem hagy fel kettős mércén alapuló ellenséges politikájával Észak-Koreával szemben" - tette hozzá a KCNA.

Phenjan szerint az Egyesült Államok szándékosan figyelmen kívül hagyja szövetségeseinek nukleáris tevékenységeit, sőt segítséget nyújt Szöulnak atomfegyverek kifejlesztésében, miközben nyomást próbál gyakorolni Észak-Koreára, hogy mondjon le nukleáris kapacitásáról.

"A dél-koreai kísérletek folyamatos lelepleződése világosan bizonyítja, hogy azokat az Egyesült Államok irányította, minthogy céljuk atomfegyverek kifejlesztése volt. Dél-Korea titkos nukleáris kísérletei arról tanúskodnak, hogy az Egyesült Államok kettős mércéje alapvető tényező az atomfegyverek elterjedésében" - hangsúlyozta az észak-koreai hírügynökség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!