Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Észak-Korea nem számolja fel nukláris fegyvereit

MTI
2004.09.18. 17:31
Észak-Korea nem számolja fel nukleáris elrettentő erejét mindaddig, amíg az Egyesült Államok nem hagy fel kettős mércén alapuló ellenséges politikájával - jelentette szombaton a hivatalos észak-koreai hírügynökség (KCNA).

Szöul legutóbbi beismerései az 1980-as évek elején, majd 2000-ben folytatott nukleáris kísérleteiről arról tanúskodnak, hogy Washington kettős mércével mér Észak-Koreát illetően - fejtegette a hírügynökség.

"Nyilvánvaló, hogy nem beszélhetünk a hatoldalú tárgyalások folytatásáról, ameddig az Egyesült Államok nem hagy fel kettős mércén alapuló ellenséges politikájával Észak-Koreával szemben" - tette hozzá a KCNA.

Phenjan szerint az Egyesült Államok szándékosan figyelmen kívül hagyja szövetségeseinek nukleáris tevékenységeit, sőt segítséget nyújt Szöulnak atomfegyverek kifejlesztésében, miközben nyomást próbál gyakorolni Észak-Koreára, hogy mondjon le nukleáris kapacitásáról.

"A dél-koreai kísérletek folyamatos lelepleződése világosan bizonyítja, hogy azokat az Egyesült Államok irányította, minthogy céljuk atomfegyverek kifejlesztése volt. Dél-Korea titkos nukleáris kísérletei arról tanúskodnak, hogy az Egyesült Államok kettős mércéje alapvető tényező az atomfegyverek elterjedésében" - hangsúlyozta az észak-koreai hírügynökség.