Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Véget vetnek a francia újságírók fogságának

MTI
2004.09.18. 18:56
Egy iszlámista csoport internetes honlapján közölt szombati információ szerint az iraki túszejtők beleegyeztek a hetek óta fogva tartott két francia újságíró feltételes szabadon bocsátásába.

"Az iraki Iszlám Hadsereg véget vet a két francia újságíró fogságának. Ők (az újságírók) ezentúl az Iszlám Hadsereggel kötött egyezség szerint folytatják munkájukat. A megállapodás értelmében korlátozott időtartamon keresztül a hadsereg számára küldenek tudósítást a harcokról" - hangzott az Islam Memo honlapon közzétett közlemény, amely állítólag magától a szélsőséges iszlámista csoporttól származik.

Christian Chesnot és Georges Malbrunot francia tudósítókat augusztus 20-án rabolta el az iraki Iszlám Hadsereg. Kiszabadulásuk érdekében Párizs nagyszabású diplomáciai erőfeszítéseket tett, mindeddig sikertelenül.

A szélsőséges csoport értésre adta: Chesnot és Malbrunot munkájával ezentúl nekik dolgozik, hogy tájékoztassa a Nyugatot a háború valós állásáról és az iraki ellenállással kapcsolatos "igazságról".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!