Judit
2 °C
7 °C

Izrael radarrendszert fejlesztett ki a palesztin rakéták ellen

MTI
2004.09.19. 16:09
Izrael olyan radarrendszert fejlesztett ki, amely 20 másodpercen belül jelzi, ha a palesztinok a Gázai övezetből rakétát lőnek ki az izraeli területen, határ közelében lévő Szderot városra - jelentette be vasárnap egy izraeli fegyvergyártó cég igazgatója. A radarrendszert nemrégiben telepítették a határ menti városba, amely gyakori célpontja palesztinok támadásainak. A jelzőrendszer működésével a város lakosságának elegendő ideje lesz, hogy az óvóhelyre meneküljön.

Bár a palesztin rakéták meglehetősen pontatlanok, becsapódásuk nyomán két izraeli, köztük egy négyéves kisfiú halt meg a városban, és több ház is megrongálódott Szderotban. A most üzembe helyezett radarrendszer képes megtalálni a rakéta indítóállását és azonosítani tudja egy magányos orvlövész tartózkodási helyét is - mondta el az igazgató az izraeli rádióban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?