Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brit férfi kivégzésével fenyegetőzik Zarkávi csoportja

MTI
2004.09.22. 00:19
Az Irakban túszul ejtett brit állampolgár kivégzésével fenyegetőzött az at-Tauhíd val-Dzsihád (Egyistenhit és Szent Háború) terrorszervezet, amely kedden már bejelentette egy amerikai túsza lefejezését.

Az Abu Muszab az-Zarkávi vezette szervezet egy internetes honlapon megjelent közleményében fenyegetőzött Kenneth Bigley brit építési alvállalkozó kivégzésével. A terrorszervezet az iraki börtönökben fogva tartott női rabok szabadon bocsátását követelte a túsz életéért cserébe, határidőt azonban nem szabott követelésének teljesítésére.

A brit túsz hozzátartozói még az újabb kivégzés bejelentése előtt, a keddi nap folyamán Tony Blair brit kormányfőhöz fordultak azzal a kéréssel, hogy Blair "tegyen eleget az emberrablók követeléseinek", és engedje szabadon az Irakban állomásozó erők működtette börtönök női foglyait. A két amerikai férfit és brit társukat a múlt héten hurcolták el fegyveresek bagdadi szálláshelyükről.