Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Merényletet akadályoztak meg Olaszország libanoni nagykövetsége ellen

MTI
2004.09.22. 06:16
Olaszország libanoni nagykövetsége elleni robbantásos merényletet akadályozott meg az olasz katonai felderítés, s az akció keretében tíz személyt őrizetbe vettek - jelentették be Rómában.

Antonio Martino olasz védelmi miniszter kedden este nyilvánosságra hozott közleményében gratulált Nicolo Pollari tábornoknak, a SISMI olasz katonai hírszerzés parancsnokának a "Libanonban végrehajtott brilliáns akcióért". Martino egyúttal köszönetet mondott a libanoni és a szíriai titkosszolgálatoknak együttműködésükért, részleteket azonban nem hozott nyilvánosságra.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a merénylet előkészületei előrehaladott állapotban voltak. A támadók 300 kilogramm robbanóanyagból összeállított, gépkocsiba rejtett pokolgépet terveztek felrobbantani a Bejrút központjában fekvő olasz nagykövetségnél.

A merényletet az Ima és Harc Szalafista Csoport (GSPC) nevű radikális iszlám szervezet libanoni sejtjének tagjai készítették elő; az őrizetbe vettek között volt egy Mikati nevű férfi is, akit a sejt katonai parancsnokának tartanak. A szalafista szervezet állítólag kapcsolatban áll az al-Kaida terrorhálózattal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!