Auguszta
-7 °C
0 °C

Az al-Kaida a szaúdi fiatalok körében toboroz

MTI
2004.09.22. 16:37
Szaúdi fiatalok körében toboroz az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat, megfenyegetve azokat, akik megadják magukat, hogy börtön és kegyetlen kínzások várnak rájuk - közölte két elfogott muzulmán szélsőséges az állami televízió egyik műsorában.

Háled al-Faradzs és Abdur-Rahmán ar-Rosúd a kedd éjjel sugárzott műsorban elmondták, hogy a terroristák kemény lélektani nyomást gyakorolnak a "közkatonákra" hűségük biztosítása érdekében. Rosúd, aki a feltételezések szerint az egyik legkeresettebb terroristával állt kapcsolatban, elmondta, hogy azért szerveznek be - általában húsz év körüli - fiatalokat, mert ők még "nem ismerik kellőképpen a saríát (az iszlám törvénykezést), és nincs meg a bölcsességük, hogy megkülönböztessék az igazat a hamistól".

Faradzs elmondta, hogy először felkérik a fiatalokat, vegyenek bérbe egy gépkocsit vagy lakást a saját nevükön egy szélsőséges iszlám sejt részére. Ezután közlik velük, hogy immár a sejt tagjai, így letartóztatás vagy halál vár rájuk, ha elfogják őket. Megfenyegetik őket, hogy börtön és szörnyű kínzás vár rájuk, ha a hatóságok kezére kerülnek - tette hozzá Rosúd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!