Viola
-6 °C
-2 °C

A szerb elnök visszavárja a Sötét családot

MTI
2004.09.23. 17:04
Boris Tadic szerb köztársasági elnök szeretné, ha a Szabadkáról Magyarországra elmenekült Sötét család visszatérne hazájába - közölte csütörtökön Dusan Spasojevic, a szerb elnök külpolitikai tanácsadója.

A Kurir című belgrádi napilap a minap jogosulatlanul közzétette a szerb elnök George Bushnak címzett levelét, amelyet a szeptember 11-i terrortámadás évfordulója alkalmából írt Tadic. Ebben a szerb elnök szolidaritást vállal Bush elnökkel a terrorellenes harcban, és támogatását kér tőle a Szerbia előtt álló problémák megoldásához. A levél miatt olyan kritika érte Tadicot, hogy "behódolt Bushnak". Az ilyen értelmű megjegyzésekre reagálva Tadic a Kurirnak is levelet írt, amelyben Tadic két mondat erejéig említést tesz a Sötét családról is.

"Kérem-e majd polgártársainkat, a Vajdaságból kitelepült Sötét családot, Deniszt, Lászlót és Szlavicát, hogy térjenek vissza Szerbiába? Igen, kérni fogom, mert ez olyan civilizációnak az elve, amilyenben élni szeretnénk, és ez alapvető érdeke a szerb államnak és európai jövőjének" - írta Tadic. Spasojevic szerint Tadic lényegesnek tartotta megemlíteni a Sötét család esetét, mert ezzel is jelezni kívánta, hogy mennyire fontos minden egyes polgár és család sorsa Szerbia jövője szempontjából.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!