Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Pisztolyt találtak a reptéren a terrorellenes harc vezetőjénél

MTI
2004.09.24. 19:03
Töltött revolvert találtak a Los Angeles-i repülőtéri hatóságok a sokmilliós amerikai világváros terrorellenes harcra kiképzett erőinek vezetőjénél. A rendőrség őrizetbe vette John Millert, miután a repülőtéri biztonsági ellenőrzés során töltött lőfegyvert találtak laptopjának hordtáskájában. A terrorellenes harc helyi vezetője a New Yorkba induló gépre készült felszállni családjával együtt, magáncélú utazásra. A repülőtéri biztonsági őrség lefoglalta a lőfegyvert, és kihallgatta Millert, de utána megengedte, hogy a teljes Miller család beszálljon a gépbe.

Miller azzal mentegette magát: egész egyszerűen elfeledkezett róla, hogy hordozható számítógépének táskájába rakta korábban szolgálati fegyverét. Nagyon bizonytalan azonban, hogy az igazságszolgáltatás elfogadja-e ezt mentségnek. A törvény egyértelműen tiltja ugyanis, hogy utas lőfegyvert vigyen magával a repülőgép fedélzetére, és az idevágó jogszabály nem tartalmaz külön rendelkezést feledékenység esetére.

Egy helyi lap szerint azonban nem fenyegeti pénzbírságnál súlyosabb büntetés a terrorellenes harc Los Angeles-i fejét. A lap azt is tudni véli, hogy a pénzbírság összege legfeljebb tízezer dollár lehet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!