Judit
3 °C
7 °C

Hét iraki meghalt Fallúdzsa elleni újabb amerikai támadásban

MTI
2004.09.26. 00:42
Hét ember életét vesztette az iraki Fallúdzsa ellen amerikai katonák által szombat este végrehajtott újabb légitámadásban. A Bagdadtól mintegy 50 kilométerre nyugatra fekvő, szunnita lázadók uralta város kórházának egyik orvosa közölte, hogy a támadásban másik tizenegy személy megsebesült, köztük nők és gyermekek.

Az amerikai haderő közleményében megerősítette a támadás végrehajtását, hangsúlyozva, hogy a hadművelet az Abu Muszab az-Zarkávi vezette at-Tauhíd val Dzsihád (Egyistenhit és Szentháború) terrorszervezet tagjainak gyülekező helye ellen irányult.

Amerikai harci gépek, tankok és tüzérségi ütegek szombatraa virradó éjszaka is intéztek már egy támadást a jordániai származású terrorista vezér hívei ellen Fallúdzsában; a helyi idő szerint pénteken este kezdett és szombaton hajnali ötkör véget ért rajtaütés egyes kórházi források szerint hét iraki életét követelte és tizenegy másikat megsebesített. Más források 8 halottról és 15 sebesültről számoltak be.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?