Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Damaszkuszban pokolgéppel megöltek egy Hamász-vezetőt

MTI
2004.09.26. 12:30
Gépkocsijába rejtett pokolgéppel meggyilkolták a Hamász palesztin radikális mozgalom egyik vezetőjét vasárnap Damaszkuszban - közölte a szervezet egyik szóvivője.

Oszama Hamdan, a csoport libanoni képviselője elmondta, hogy a pokolgépes merénylet áldozata Izz addín as-Sejk Hálil, akit Izraelből 12 évvel ezelőtt száműztek. A szóvivő további részleteket nem közölt.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió jelentése szerint Hálil akkor vesztette életét, amikor pokolgép robbant az általa vezetett gépkocsiban Damaszkuszt az-Zahraa negyedében.

A Hamász szerint a merénylet mögött Izrael áll. A mozgalom gázai szóvivője szerint a Izz addín as-Sejk Hálil meggyilkolása "a cionista Moszad (az izraeli titkosszolgálat) aljas bűntette" volt.

Nevük elhallgatását kérő izraeli biztonsági források nem sokkal a damaszkuszi robbantás után elismerték, hogy izraeli ügynökök végeztek a Hamász-vezetővel.

Magas rangú izraeli vezetők - közöttük Ariel Saron kormányfő és a hadsereg vezérkari főnöke - a közelmúltban figyelmeztettek: egyetlen Hamász-vezető sincs biztonságban, még azok sem, akik a palesztin területeken kívül élnek.  • Vennék
  • Hírek