Judit
2 °C
7 °C

Görög gép londoni kényszerleszállása bombafenyegetés miatt

MTI
2004.09.26. 17:38
Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre Londonban vasárnap kora este egy görög utasszállító repülőgép. A BBC jelentése szerint az Olympic Airways Athénból New Yorkba tartó repülőgépének kellett megszakítania útját a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyikén, a brit fővárostól északkeletre fekvő Stansteden.

A OA411-es számú járatot a brit királyi légierő több harci gépe kísérte a leszállásig a brit légtérben, de a katonai repülők az utasszállító biztonságos földet érése után visszatértek támaszpontjaikra - közölte a védelmi minisztérium tájékoztatását idézve a londoni rádió.

A BBC szerint előzőleg egy görög újsághoz hívás futott be, amely szerint a repülőgépen robbanószerkezet van. A BBC-nek a Jane,s katonai elemző csoport egy szakértője az incidenst kommentálva azt mondta: a légierő bekapcsolódása hasonló esetekben a szeptember 11-ei merényletek óta rutinszerű, hiszen "az ilyen bombafenyegetésekről könnyen kiderülhet, hogy újabb, szeptember 11-e jellegű terrortámadásról van szó". A harci gépek jól látható jelenléte "egyértelművé teszi az esetleges géprablóknak, hogy eredeti céljukat nem fogják elérni, mert a repülőgépet le fogják lőni" - tette hozzá.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a gépet eltérítették, később azonban ezt az információt senki sem erősítette meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?