Friderika
12 °C
29 °C

Görög gép londoni kényszerleszállása bombafenyegetés miatt

MTI
2004.09.26. 17:38
Bombafenyegetés miatt kényszerleszállást hajtott végre Londonban vasárnap kora este egy görög utasszállító repülőgép. A BBC jelentése szerint az Olympic Airways Athénból New Yorkba tartó repülőgépének kellett megszakítania útját a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyikén, a brit fővárostól északkeletre fekvő Stansteden.

A OA411-es számú járatot a brit királyi légierő több harci gépe kísérte a leszállásig a brit légtérben, de a katonai repülők az utasszállító biztonságos földet érése után visszatértek támaszpontjaikra - közölte a védelmi minisztérium tájékoztatását idézve a londoni rádió.

A BBC szerint előzőleg egy görög újsághoz hívás futott be, amely szerint a repülőgépen robbanószerkezet van. A BBC-nek a Jane,s katonai elemző csoport egy szakértője az incidenst kommentálva azt mondta: a légierő bekapcsolódása hasonló esetekben a szeptember 11-ei merényletek óta rutinszerű, hiszen "az ilyen bombafenyegetésekről könnyen kiderülhet, hogy újabb, szeptember 11-e jellegű terrortámadásról van szó". A harci gépek jól látható jelenléte "egyértelművé teszi az esetleges géprablóknak, hogy eredeti céljukat nem fogják elérni, mert a repülőgépet le fogják lőni" - tette hozzá.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a gépet eltérítették, később azonban ezt az információt senki sem erősítette meg.