Ödön
2 °C
11 °C

Izrael terrorizmus támogatásával vádolta meg Szíriát

MTI
2004.09.27. 09:50
A "terrorizmus támogatásáért" megtorlással fenyegette meg hétfőn Szíriát Zeév Boim, az izraeli védelmi miniszter helyettese, de nem erősítette meg egyértelműen Izrael felelősségét Ezzeddin asz-Sejk Hálil Hamász-vezető damaszkuszi megölésével kapcsolatban. Az izraeli rádióban hétfőn elhangzott interjújában Zeév Boim éles kirohanást intézett Szíria és személyesen Bassár el-Aszad szíriai államfő ellen. Hangoztatta: a szíriai vezető közvetlenül részt vesz a terrorizmus szervezésében.

A miniszterhelyettes a gépkocsiba rejtett bombával megölt Hamász-vezető ügyében azt hangoztatta: nem az a lényeg, hogy ki végzett Ezzeddin asz-Sejk Hálillal, hanem az, hogy Damaszkusz bekapcsolódott a terrorizmus támogatásába, és felelős az Izrael elleni terrorakciók közvetlen irányításáért, ezért nem élvezhet védelmet a terrorizmus elleni izraeli megelőző akciókkal szemben - jelentette ki Zeév Boim.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?